Sykehusbarn.no logo menu

Digitale Sykehusbarn

Vanligvis er vi i Stiftelsen Sykehusbarn på besøk ved flere sykehus og holder trivsels-aktiviteter for barn. På grunn av Corona-situasjonen har vi dessverre ikke mulighet til å møte barna fysisk på sykehusene. Derfor har vi startet prosjektet "Digitale Sykehusbarn".

Digitale Sykehusbarn er et prosjekt der vi bruker digitale plattformer til å nå ut til barn og unge med ulike aktiviteter, enten de er på sykehus eller hjemme. Her fra Digital Kodeklubb. Foto: Stiftelsen Sykehusbarn.

Våre aktiviteter:

 

- Trylletriks og klovneri med Tulliball

Tulliball er vår faste klovn ved Stavanger Universitetssjukehus. Nå vil han skape magi med trylletriks, korttriks og lage ballongdyr for barn og ungdom. Aktiviteten gjennomføres i Zoom*. Foresatte er velkomne til å delta sammen med barna. 

  • Dette trenger du for å delta: PC/Nettbrett, internett, og tilgang til gratis-programmet Zoom.
  • Kurset passer for: barn fra 4-18 år.

- Lær å lage

Kreative aktiviteter hvor barna lærer å lage morsomme ting med papir, saks, klipp og lim. Våre aktivitetsledere vil lede og hjelpe barna gjennom hele aktiviteten som gjennomføres i Zoom*. Foresatte er velkomne til å delta sammen med barna. 

  • Dette trenger du for å delta: PC/Nettbrett, internett, og tilgang til gratis-programmet Zoom, papir, saks og lim. 
  • Kurset passer for: barn fra 5-14 år. Vi kjører kurs i mindre grupper med inntil 10 deltagere på hvert kurs.

 

- Digital kodeklubb

Barn og unge lærer å kode sitt eget spill med kodeverktøyet Scratch. Våre Kodeklubb-instruktører vil lede og hjelpe barna gjennom hele aktiviteten som gjennomføres i Zoom*. Foresatte er velkomne til å delta sammen med barna. 

  • Dette trenger du for å delta: PC/Nettbrett, internett og tilgang til gratis-programmene Zoom og Scratch.
  • Kurset passer for: Barn og ungdom fra 8 år og oppover.
    Vi kjører kurs i små grupper som er delt inn i to nivåer; Nybegynner og Litt kodeerfaring.

Påmelding til Kodeklubb

Meld din interesse

Hvordan bli med?

Du må selv melde på barnet via et påmeldingsskjema. Disse finner du på vår Facebook-side under arrangementer her. 

Hvordan vil det foregå?

Før arrangementet starter, sender vi ut en e-post til alle påmeldte hvor vi informerer om aktiviteten, og hvordan du logger deg på Zoom. Zoom er den digitale plattformen vi skal bruke for å gjennomføre aktiviteten. Ved oppstart kommer vår aktivitetsleder til å fortelle om hva vi skal gjøre og lede dere gjennom hele aktiviteten. Opplevelsen av aktiviteten vil bli bedre, om dere skrur på kameraet deres slik at vi kan kommunisere med hverandre.

Våre aktivitetsledere:

Victoria er aktivitetsleder for «lær å lage». Til daglig er hun medisinstudent og jobber ved Sykehuset Kalnes. Victoria har erfaring med å aktivisere barn og unge fra. bl.a Inspiria-senteret i Sarpsborg.

Morten er frivillig kodeklubb instruktør. Til daglig jobber han som konsulent i Sopra Steria i Oslo, og på fritiden er han karateinstruktør for ungdom på Jessheim.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Støtt oss fast